In de Spotlight: FABELAB! Deens design voor Baby & Kind

Na de wat informatieve blogs over de redenen die wij hebben om te kiezen voor biologisch katoen, duurzame producten en vooral veilige producten leek het me leuk om een aantal merken die wij verkopen wat meer in de spotlights te zetten.

Een merk dat we vanaf het eerste moment aanbieden is FABELAB. Het is een prachtig Deens design merk met geweldig mooie producten en eigenlijk is het precies wat we bij Kinder Wonderland zoeken; een bewust merk dat gebruik maakt van veilige en gecertificeerde materialen dat daarnaast echt bijzondere en kwalitatief supergoede producten op de markt brengt.

Over FABELAB

Het merk is opgezet door Michaela Weisskirchner-Barfod; een Oostenrijkse architecte, wonende in Kopenhagen. Haar werk en haar twee dochters zijn haar inspiratiebronnen voor het creëren van de creatieve producten van FABELAB. Het blijft soms lastig uit te leggen hoe mooi een bepaald merk is, foto’s zeggen een boel maar niet altijd genoeg. De producten van FABELAB zijn van een enorm goede kwaliteit en het gebruikte biologische katoen is echt heel erg zacht!

FABELAB stimuleert de fantasie en het vertellen van verhalen

Alle ontwerpen van FABELAB laten ruimte voor verbeelding en geven kinderen de vrijheid om hun eigen verhaal eromheen te vertellen. Dit uit zich deels in creatieve designs waarmee kinderen meerdere dingen kunnen doen (zoals bijvoorbeeld de Play & Fold blankets of de "On a Journey" dekbedden die opgevouwen kunnen worden tot rugtas). Maar het uit zich ook in de prints; de "On a Journey" collectie heeft minimalistische prints die ruimte laten om er een hele verhalenwereld omheen te bedenken. 

De Play & Fold Bird Blanket van FABELAB

Het allereerste product was de Play & Fold Bird Blanket. Allereerst natuurlijk een heerlijke deken. Gevoerd, zacht en met een aansprekend design. Maar het is niet alleen een fijn speelkleed. Je tovert het kleed namelijk in een handomdraai om tot een fantasie vogel! De gekleurde vlakken op de deken (die zijn geïnspireerd op de aziatische orgiami technieken) vormen de vouwlijnen en met behulp van de touwtjes knoop je de vogel zo in elkaar. Hiermee kan je baby eerst fijn liggen op een heerlijk kleed en naarmate je kindje ouder wordt kan het spelen met ditzelfde kleed. Een lief idee toch?

      

FABELAB basic collectie

De Basic collectie van FABELAB bestaat uit een lijn met drie verschillende kleur-combinaties. Alisan (zalmroze/grijs/vanille-wit), Jade (aqua/grijs/vanille-wit) en Dawn (bruin/grijs/vanille-wit). In deze drie kleurstellingen zijn verschillende producten verkrijgbaar. De dekbedovertrekken zijn er voor wiegjes, juniorbedden (ledikantjes) of 1-persoonsbedden. Maar de Basic collectie heeft bijvoorbeeld ook de Play & Fold Bird Blankets, vlaggetjes, kroontjes en de lieve Cuddly Bird knuffeldoekjes.

  

Play & Fold Ship

Na het succes van de Play & Fold Bird Blankets kwam FABELAB met een Play & Fold Ship Blanket. Hetzelfde idee, wat hardere kleuren én in plaats van een vogel vouw je deze mooie deken tot een “papieren bootje”.

On a Journey

De laatste collectie van FABELAB is de “On a Journey” serie. En deze is prachtig! Ze hebben zich bij FABELAB voor deze serie laten inspireren door alle kleine dromers, nieuwsgierige avonturiers en schattige piraatjes op hun reizen om de wereld te ontdekken! De "storytelling blankets" zijn fijne gevoerde wieg- en ledikantdekens (ook erg geschikt als speelkleed) met bijzondere kleuren en simpele figuren waar je kind zelf de spannendste verhalen bij kan bedenken. In dezelfde kleurcombinaties zijn er ook dekbedovertrekkendie je op kunt vouwen tot tasje om zo gemakkelijk mee te nemen op vakantie of naar logeerpartijtjes.

 

Maar er is meer! Leuke kussentjes en mooie slingers met appeltjes en strikjes. Deze zijn echt heel leuk als kraamkado aangezien de appeltjes of strikjes gemakkelijk losgehaald kunnen worden en dan is het een heerlijk zacht speeltje voor de allerkleinsten. Zodra ze iets groter worden kun je de appeltjes of strikjes aan een babygym hangen en daarnaast is het natuurlijk gewoon hele mooie decoratie voor op het kamertje! Wij vinden zelf de knuffeldoekjes en slabbetjes ook erg schattig en ook deverschoonmatjes verdienen een vermelding!

      

Alle FABELAB producten zijn gemaakt van 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen

Het ontwikkelen van producten van hoge kwaliteit is waar FABELAB voor staat. Mede daarom hebben zij ervoor gekozen om alleen biologisch katoen te gebruiken. En dan ook alleen biologisch katoen dat GOTS-gecertificeerd is. Met deze certificering heb je de zekerheid van een internationaal erkend keurmerk, welke staat voor 100% biologische grondstoffen en textiel dat voor tenminste 70% of 95% uit biologische vezels bestaat. Wanneer er geen percentage op het logo staat bestaat het product voor 95% uit biologische vezels. Maar de GOTS-certificering ziet niet alleen op het eindproduct, de gehele keten (het oogsten, de productie, de verpakking én de distributie) moet aan strenge eisen voldoen om in aanmerking te komen voor dit keurmerk. 

Top 5 FABELAB producten 

Kortom, één van onze persoonlijke favorieten en zeker niet zonder reden! Het mooiste product uit de collectie kiezen is erg lastig, helemaal omdat alles juist zo mooi te combineren is en je daarmee een prachtig rustige kinderkamer creëert. Daarom gaan wij voor een top 5: 

  1. Dekbedovertrek "Alisan" 
  2. Play & Fold Ship Blanket
  3. Storytelling Blanket "Dreamer"
  4. XL Swaddle "Honey"
  5. Appeltjes Slinger 

Wat is jouw favoriete FABELAB product? Reageer op deze Blog:

Neem onderstaande code over: