Altijd gratis feestelijk ingepakt!

Pebble Child


Pebble Child is een merk van de non profit organisatie Hathay Bunano, opgericht door de Engelse Samantha Morshed. In 2004 verhuisde zij met haar man en hun twee zoontjes naar zijn geboorteland Bangladesh. Ze is van dit land gaan houden en besloot dat ze iets wilde doen om de bevolking te helpen.

Hathay Bunano 

Ze richtte in april 2004 Hathay Bunano (‘handgemaakt’) op en begon met het maken van gebreid en gehaakt speelgoed. Zo begon met het uitnodigen van 12 jonge vrouwen en leerde hen te breien. Na enkele weken begonnen ze te werken aan de eerste order. Samantha kon deze vrouwen een flexibele en veilige baan aanbieden, waarvoor zij een eerlijk loon kregen. Het flexibele was van groot belang, zo bleef er voor de vrouwen voldoende tijd over om voor hun eigen kinderen te zorgen. Daarnaast werd er gratis onderwijs ter beschikking gesteld voor alle kinderen van de vrouwen die werkten voor Hathay Bunano. Al snel was het aantal vrouwen verdubbeld en openden ze in augustus 2004 hun twee eerste landelijke productiecentra. In 2009 had Samantha al voor meer dan 2.000 vrouwen werk gecreëerd! 

Pebble Child 

Om te kunnen blijven groeien en de handwerk sector in Bangladesh uit te kunnen breiden werd in januari 2010 het merk Pebble Child opgericht als onderdeel van Hathay Bunano. Ook dit blijkt succesvol. In 2014 verkoopt Pebble Child haar producten via 17 distributeurs in 34 verschillende landen. 

Handgemaakt, Fairtrade & Natuurlijk

De prachtige gebreide en gehaakte producten van Pebble Child worden met veel zorg en aandacht met de hand gemaakt. De producten zijn allemaal fairtrade en gemaakt van 100% katoen. Daarnaast heeft Pebble Child een lijn met producten die zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Deze lijn hebben we bij Kinder Wonderland in zijn geheel in het assortiment! 

Door een product van Pebble Child te kopen draag je direct bij aan het verschaffen van eerlijk en veilig werk aan kansarme vrouwen in Bangladesh en creëer je scholing voor hun kinderen.
 

Weergave: Lijst /Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteer op: