Pure Goat Company

De Pure Goat Company is opgericht in 2018 door Frank Dekker en Rogier van Anholt en is onafhankelijk en privaat gefinancierd. Frank heeft ruim 6 jaar ervaring bij een grote melk coöperatie, waar hij verantwoordelijk was voor het inkopen van ingrediënten voor babyvoeding en andere producten. 2 jaar geleden begon hij voor zichzelf als verantwoord ondernemer. Rogier werkte na een carrière aan de universiteit (hij is Doctor in biologie) ruim 12 jaar als onderzoeker/ontwikkelaar voor verschillende (baby-)voedingsbedrijven. Frank en Rogier wilden hetzelfde doen met hun kennis en ervaring: producten ontwikkelen die echt. heel goed zijn voor zowel de baby als voor de wereld.

Al snel werden 3 principes opgesteld. Regel 1: de flesvoeding moet gebaseerd zijn op geitenmelk. Vandaar ook de naam “Pure Goat Company”. Regel 2: de flesvoeding moet Biologisch zijn. En nog belangrijker, Regel 3: er kan niets aan toegevoegd worden, dat niets toevoegt.

Dit is verder ontwikkeld tot nieuwe producten die onderscheidend zijn in de markt. Alle flesvoeding wordt gemaakt met biologische volle geitenmelk. Uiteraard worden daar de gebruikelijke extra voedingsstoffen aan toegevoegd zoals ijzer, zodat baby’s/jonge kinderen alles krijgen dat ze nodig hebben om gezond te groeien. De biologische geitenmelk komt uit Nederland (en een klein stukje over de grens) en de rest van de (biologische) ingrediënten komt uit Europa. De producten zijn vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten en kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt. Er zit dus ook geen plantaardige olie (palm, kokos, soja) uit de tropen in. Met biologische vezels uit melk (GOS) en Omega-3 DHA uit algen zijn de producten “state-of-the-art”. De DHA (verplicht in flesvoeding vanaf 2020) is gemaakt van algen, dus tonijnolie wordt niet gebruikt. En uiteraard zitten er geen toevoegingen in zoals maltodextrine.

Biologisch en gebaseerd op geitenmelk

De vraag naar eerlijke, biologische producten groeit al geruime tijd gestaag. Geitenmelk is al langer een bekend ingrediënt in flesvoeding in andere regio’s, maar is in Nederland pas sinds een paar jaar toegestaan. Geitenmelk is een uitstekende basis voor fles- en babyvoeding en onderzoek naar de voordelen van geitenmelk neemt toe. Biologische geitenmelk komt van relatief kleine boerderijen met ruime stallen; de geiten kunnen ook naar buiten en ze krijgen uitsluitend biologisch voer. Net als de andere biologische ingrediënten, wordt biologische geitenmelk gemaakt door mensen die bewust gekozen hebben voor een duurzame, biologische manier van produceren. Het past daarom in de visie om het beste te maken voor het kind en voor de toekomst om te kiezen voor biologische flesvoeding op basis van geitenmelk.

Frank en Rogier willen graag aan bijdragen aan de ontwikkeling van de biologische agrarische sector met biologische flesvoeding van hoge kwaliteit.

Extra informatie over de Ingrediënten


Biologische volle geitenmelk

De flesvoeding wordt gemaakt met Biologische geitenmelk van een Nederlandse organisatie. Daar zijn ook een paar Biologische geitenhouders uit Duitsland en België bij aangesloten. Een Nederlands product dus met een klein Europees randje.

De geiten krijgen Biologisch voer, zoveel mogelijk van eigen land of van Biologische boeren uit de buurt. Er worden dus geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. De geiten hebben ook extra ruimte in de stal en ze kunnen naar buiten om daar te grazen.

Geen plantaardige olie uit de tropen

We voegen aan de flesvoeding vetten toe om aan de voedingsbehoefte te voldoen. Naast het melkvet uit de volle geitenmelk, wordt hiervoor plantaardige olie uit Europa gebruikt: olie van zonnebloem en van raapzaad afkomstig van Biologische landbouw. In de producten van de Pure Goat Company vind je dus geen sojaolie uit Brazilië, of kokosolie en palmolie uit Azië. Omdat er hele mooie Biologische gewassen in Europa worden verbouwd en deze ingrediënten dus niet van heel ver gehaald hoeven worden.

Met omega-3 DHA uit Algen en niet uit tonijnen

De wetenschap was er al lang uit en nu gelukkig ook de hele industrie: vanaf 2020 wordt het verplicht om DHA toe te voegen aan zuigelingenvoeding en opvolgmelk.

Er wordt DHA toegevoegd aan de volledige zuigelingenvoeding en opvolgmelk van Pure Goat Company. Maar dan wel DHA gemaakt van Algen. In sommige merken flesvoeding zit helemaal geen DHA. In andere merken zit het wel, maar dan gemaakt van Tonijn. Kijk even op de achterkant van de verpakking van andere merken en zoek naar het woord ‘visolie’. Tonijn bevat veel DHA, omdat ze andere vissen hebben gegeten, die weer algen hebben gegeten. Bij Pure Goat Company vinden ze dat je van tonijn af moet blijven. En dat kan makkelijk door gewoon de bron van DHA toe te voegen: Algen dus.

Alleen Biologische lactose

Er wordt alleen lactose toegevoegd van melk en geen andere suikers zoals maltodextrine (bijvoorbeeld van aardappelen of maïs) of glucose (bijvoorbeeld van suikerbieten). Omdat het niet nodig is om iets anders dan lactose te gebruiken.

Biologische GOS vezels

De flesvoeding bevat Biologische GOS vezels. Deze afkorting staat voor Galacto-OligoSacchariden. GOS wordt al enige tijd toegevoegd aan flesvoeding, maar nog nauwelijks aan Biologische flesvoeding. Sinds kort wordt er ook Biologische GOS gemaakt (dus uit Biologische melk) en dit wordt door de Pure Goat Company als één van de eersten toegevoegd aan deze flesvoeding.

En verder?

Op de verpakkingen staat hoeveel van elke voedingstof erin zit in: de zogenaamde “gemiddelde voedingswaarde”. In deze tabel staan alle voedingsstoffen per 100 g poeder en per 100 ml klaargemaakte flesvoeding.

Onder “Ingrediënten” vind je ook de uitgebreide chemische namen van alle vitamines en mineralen die worden toevoegd. Omdat er meerdere vormen van deze voedingsstoffen zijn, weet je eigenlijk nog niks als er alleen ‘Vitamine A’, of ‘Calcium’ vermeld wordt. Dus daarom staat er ‘Retinylacetaat’ en geen ‘Vitamine A’, en geen ‘Calcium’ maar ‘Calciumhydroxide’.

Heel in het kort, dit zijn de vitamines die worden toegevoegd aan de flesvoeding:

Retinylacetaat – Vitamine A
Thiaminehydrochloride – Vitamine B1
Riboflavine – Vitamine B2
Nicotinamide – Vitamine B3
D-calciumpantothenaat – Vitamine B5
Pyridoxinehydrochloride – Vitamine B6
Cyanocobalamine – Vitamine B12
L-ascorbinezuur – Vitamine C
Cholecalciferol – Vitamine D
DL-α-tocoferylacetaat – Vitamine E
Fytomenadion – Vitamine K

Weergave: Lijst /Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteer op: