Altijd gratis feestelijk ingepakt!
Barnsteen baby/peuter kettinkje Honey (32cm)

Barnsteen baby/peuter kettinkje Honey (32cm)

Merk:Amber
Materiaal:Gecertificeerd Baltisch Amber
Beschikbaarheid:Op voorraad
10,95
 
Gratis ingepakt in leuk kadopapier!
Boven € 20 gratis verzending (in NL en BE)
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Wij garanderen uitstekende service

Barnsteen baby/peuter kettinkje Honey

Barnsteen staat bekend als een natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer. Bovendien vermindert het speekselproductie. Het enige wat nodig is om deze positieve eigenschappen tot uiting te laten komen is contact met de huid. Door de warmte van de huid komt het zuur uit de barnsteen vrij, het barnsteenzuur. Dit kettinkje is dus niet alleen mooi, maar ook ideaal bij doorkomende tandjes!

De natuurlijke Baltische steentjes zijn geslepen en gepolijst. Het kettinkje wordt geleverd in een mooi ecologisch GOTS gecertificeerd katoenen zakje.

Wat is barnsteen?

Baltisch barnsteen is fossiele hars, afkomstig van naaldbomen uit het Scandinavisch gebied van ongeveer 44 miljoen jaar oud. Barnsteen is dus in tegenstelling dat de naam doet vermoeden versteend hars en geen steen. Het is licht en niet koud en voelt fijn op de huid.

Gebruiksaanwijzing

Plaats de ketting onder de kleding, direct op de huid. Spoel indien nodig af onder helder water, gebruik geen reinigingsmiddelen. Vermijd contact met parfum en verzorgingsproducten. Leg de ketting niet in de directe zon, barnsteen kan hier namelijk bros door worden.

Welke maat?

Tot en met de leeftijd van drie jaar kan je met gemak de babyketting met lengte 32cm kiezen. Is jouw kindje ouder? Ga dan voor de barnsteen kinderketting van 38cm. Echter blijft de lengte een persoonlijk keus want het is ook een kwestie van smaak. Om te kijken welke lengte je mooi vindt staan kan je een touwtje afknippen op de betreffende lengte en het passen. 
Opmerking: door het dragen van de barsteen sieraden kunnen de knoopjes tussen de kralen iets strakker getrokken worden waardoor de ketting of armband op den duur iets groter wordt. De afmetingen zijn bij benadering en kunnen een paar millimeter afwijken.

Handgemaakt

De amber kettinkjes zijn handgemaakt in Litouwen. Ze zijn zo gemaakt dat ze bij te veel druk uit veiligheid breken. Tevens is elk steentje apart geknoopt wat voorkomt dat er tijdens een breuk steentjes loskomen, die je kindje kan inslikken. De barnsteen ketting sluit gemakkelijk met een draaisluiting.

Veiligheid

Algemene veiligheidsvoorschrift: ”Kinderen onder drie jaar dienen sieraden niet zonder toezicht van volwassenen te dragen. Omdat het kleine onderdelen bevat." Dit geldt dus ook voor het dragen van de amber ketting.

Onderhoud

Onder warm water spoelen en poetsen met een zachte doek. Laat - gedurende ongeveer 3 uur - aan de lucht drogen onder de zon of een warmtebron. Vermijd zeep en chloor. Berg het kettinkje, wanneer je deze niet draagt, op voor het zonlicht in een doosje of het stoffen opbergzakje. Leg je de ketting voor lange tijd in de directe zon, dan kan het barnsteen broos worden.

Geproduceerdin: Litouwen 
Keurmerk: Gecertificeerd amber 
Lengte: 32cm
Materiaal: Barnsteen 
Sluiting: Draaisluiting
Soort barnsteen: Gepolijst
Kleur: Honey

Beoordeel dit artikelNote: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht           Goed