Altijd gratis feestelijk ingepakt!

Wobbel 

De Wobbel komt van oorsprong uit de Waldorf-scholen. De internationale naam voor wat we in Nederland kennen als de Vrije School. Onder de naam Wobbel presenteren wij dit klassieke balance board in een eigentijdse vormgeving en met nieuwe toevoegingen. Het houten speelgoed dat jong en oud beweegt.

Kracht

De Wobbel stimuleert in het spel en gebruik de balans en de kracht. Het bord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht. Door het gebruik van het bord als trainer kunnen gericht spiergroepen worden versterkt en gestrekt. Dit geldt zowel voor (jonge) kinderen alsook volwassenen en ouderen.

Barbapappa

Bijzonder is dat naast deze ontwikkelingsondersteunende eigenschappen de Wobbel vooral inspireert door zijn indrukwekkende maar ongedefinieerde vorm. Juist deze vorm stimuleert de creativiteit en zorgt dat de Wobbel, als een Barbapappa, alles kan zijn wat het kind er zelf in ziet.

Rust

Onze ervaring is dat de Wobbel als een magneet op kinderen werkt. Niet alleen voor het uitbundige en speelse (samen-) spel maar ook voor rustmomenten en meer individueel spel.

Mooi

De Wobbel is vervaardigd uit zorgvuldig gestapelde en geperste lagen beukenhout en kent een unieke kromming. De Wobbel is in verschillende kleuren verkrijgbaar en voorzien van een ruim assortiment EKO wolvilt.
De Wobbel is door zijn vorm en uiterlijk het enige speelgoed dat u niet hoeft op te ruimen. Hij staat prachtig in iedere woonkamer. De Wobbel is bedoeld voor binnen maar kan indien zorgvuldig gebruikt ook mee naar buiten.

Praktisch

Kinderen ontdekken zelf de oneindige mogelijkheden van de Wobbel. Zo is het een ideaal opstapje voor bijvoorbeeld in de keuken om samen te koken of natuurlijk koekjes en taart te bakken.

Wobbel oprichters Hannelore en Wouter 

Hannelore

Ik haal mijn inspiratie in het leven uit alles wat energie geeft.
Het maakt niet uit of het past of kan. Als het werkt, werkt het.
En welke vraag ook komt, liefde is het antwoord.

Mijn roots liggen in het communicatievak.
Ik verbind en werk vanuit mijn hart.
Authenticiteit, passie, best anders dan anders en met humor. Vooral humor.
Toen ik onze plank voor het eerst zag, voelde ik dat deze boeiende boog veel in zich had. 
Nadat onze eerste zelfgemaakte Wobbel in de woonkamer lag, en zag wat hij deed bij onze kinderen en ons was het helemaal duidelijk.
De Wobbel is het inspirerende tegengeluid in tijden van schermen en voorgekauwd speelgoed. De Wobbel verleidt hoofd, lijf en hart.

Met heel veel plezier en trots bied ik nu samen met Wouter Haine de Wobbel aan.
En we zijn nog lang niet klaar. De Wobbel heeft zoveel mogelijkheden en verschijningsvormen.
Het is oprecht: not just a curve.

To be continued,
Hannelore Blaauw

 

Wouter

Ik ben een ingenieur, adviseur, illustrator, grafisch ontwerper, projectmanager, creatieveling enzovoorts.
Er zijn gewoon te veel dingen leuk en ik ben dus altijd bezig.
Bij het ontwikkelen van de Wobbel kwam ineens alles wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd bij elkaar.
Toen Hannelore en ik aan dit project begonnen bleek al snel dat we elkaar perfect aanvullen.

Het leukste moment was toen ik het eerste prototype compleet onafgewerkt en zonder uitleg in de kamer legde en mijn dochter binnen 10 minuten wel 20 manieren had bedacht om ermee te spelen. Naast heel druk ermee spelen is een van de favorieten toch wel om er met een dekentje en een kussentje een heerlijke loungestoel van te maken. Iedereen die de Wobbel in handen heeft is enthousiast!

Inmiddels werken we met een professionele fabriek die de mooiste natuurlijke materialen combineert tot een kwalitatief hoogstaand product. En zoals Hannelore zegt: we zijn nog lang niet klaar.
Er liggen tientallen ideeën klaar voor de toekomst. Met recht: het houten speelgoed dat jong en oud beweegt

Ik kijk ernaar uit,

Wouter Haine

Weergave: Lijst /Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteer op: