Altijd gratis feestelijk ingepakt!

Klean Kanteen


Klean Kanteen is het roestvrijstalen alternatief voor plastic flesjes of drinkbekers:

Klean Kanteen is in 2004 opgericht door Robert Seals. Hij heeft het eerste prototype ontworpen en deze op de markt gebracht. In 2005 is Klean Kanteen overgenomen door de familie Cresswell. Zij hebben een prachtige collectie van roestvrijstalen drinkbekers en flessen op de markt gebracht; allemaal alternatieven voor de gebruikelijke plastic varianten. De keuze voor RVS is eigenlijk heel gemakkelijk: het is veilig, duurzaam, zonder giftige stoffen en beter voor het milieu. 

Missie: een veilig alternatief voor plastic drinkflessen

De missie van Klean Kanteen is het bieden van een veilig alternatief voor plastic (en behandelde aluminium) drinkflessen. Inmiddels is het assortiment steeds verder uitgebreid en is er een geschikt formaat voor iedereen! De duurzame Klean Kanteen bekers en flessen zijn eindeloos te hervullen en daarmee bespaar je het milieu de belasting van alle plastic flessen die je anders zou hebben aangeschaft. 

1% for the Planet 

Sinds 2008 maakt Klean Kanteen deel uit van het project "1% for the Planet", dit houdt in dat ze 1% van de jaarlijkse omzet doneren aan projecten voor behoud en herstel van de natuur. 

18/8 food-grade roestvrijstaal

De drinkbekers van Klean Kanteen zijn gemaakt van 18/8 food-grade roestvrijstaal; één van de veiligste materialen voor het bewaren van eten en drinken. Het fijne van 18/8 food-grade roestvrijstaal is dat deze geen coating nodig heeft (zoals bij aluminium wel het geval is). De flessen nemen geen geurtjes op en zijn erg gemakkelijk schoon te houden. De ongekleurde flessen kunnen in de vaatwasser en ook de meeste doppen zijn vaatwasmachine-bestendig. 

Productie & Eerlijke werkomstandigheden 

De producten van Klean Kanteen worden geproduceerd in China. Zij maken enkel gebruik van fabrieken die rekening houden met het milieu en die goede werkomstandigheden bieden voor hun werknemers. Ze streven er gezamenlijk naar om de invloeden van het productieproces op de milieu te verlagen. Er worden strikte milieustandaarden nageleefd om de wereld, het water en de lucht zoveel mogelijk te kunnen beschermen. 
Klean Kanteen stelt hoge eisen aan eerlijke arbeid, goede arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon. De fabrieken worden hierop dan ook regelmatig gecontroleerd, onder andere door het brengen van onaangekondigde bezoeken.

Weergave: Lijst /Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteer op: