Meteen naar de content

Volg ons!

Klanten waarderen ons met een 9.1👌

Vanaf € 40,- gratis verzending

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Magic Wood Marble Tree (Knikkertoren)

Als allereerst is dit toch wel echt een fantastische eyecatcher! Een mooie robuuste matte knikkertoren met prachtige kleuren. Deze hoeft overigens niet meer in elkaar gezet te worden, aangezien deze helemaal klaar is voor direct gebruik. Het is van super goede en stevige kwaliteit en dus kan deze ook wel tegen een stootje. Altijd fijner dan wanneer speelgoed in elkaar is gezet met dunne MDF plaatjes e.d.
Deze knikkertoren wordt geleverd met 6 verschillende knikkers. Wanneer de knikkers naar beneden rollen is het geluid vrij hard, maar wel helder. Doordat het niet te schel is, is het daardoor juist ook helemaal niet storend dat het geluid wat harder is. Dat komt ook doordat de bladeren van de knikkertoren behoorlijk groot zijn. De kwaliteit is dus wel heel anders dan menig ander kleine (goedkoop) knikkertorentje. Je merkt het verschil direct!

Zo'n knikkertoren kan erg fijn zijn voor kinderen om even te ontprikkelen na bijvoorbeeld een drukke dag op de opvang of na een drukke week op school. Het is niet alleen leuk voor kleinere kinderen, maar ook erg geschikt voor de wat oudere kinderen. Op dat laatste kom ik later in deze blog op terug. Het is heel fascinerend om te zien hoe de knikkers naar beneden rollen en welke geluiden het allemaal maakt. Heerlijk rustgevend!
Het is overigens ook heel leerzaam. Leg er maar eens wat verschillende balletjes en ronde belletjes bij. Zo kan jouw kind dus zien welk balletje er sneller naar beneden gaat en welke er wat langzamer over doet, welke meer geluid maakt en welke juist zachter is en vooral ook om te zien welk balletje er uberhaubt wel of juist niet vanaf kan. Houten balletjes zijn bijvoorbeeld, kwa geluid, een stuk zachter dan de bijbehorende knikkers. Van Grimm's heb je bijvoorbeeld ook ballen in verschillende formaten. Zelfs de grote ballen kunnen worden gebruikt. Stuiterballen maken nog minder geluid, maar stuiteren ook wel eens een andere kant op i.p.v. in de goede richting. Een leuk experiment dus!

Tip voor de wat kleinere kinderen; is jouw kindje nog te klein om met knikkers te spelen? Gebruik dan de grote ballen van Grimm's. En met een beetje hulp gaat dat natuurlijk helemaal goed komen. Ook een hele handige tip voor als je twijfelt of het balletje wel groot genoeg is voor jou kleine wondertje; stopt jouw kleintje nog alles in de mond? Pak dan eens een wc rolletje. Als een balletje makkelijk door het wc rolletje kan, dan kan dat balletje nog wat te klein zijn (verstikkingsgevaar). Past deze er niet doorheen? Dan is dit veilig genoeg. Maar ook hierbij geldt (net zoals bij alles); altijd onder toezicht! Voor kleinere kinderen kan deze knikkertoren dus ook al super leuk zijn! Heerlijk experimenteren met balletjes in verschillende groottes, maar ook in verschillende materialen!
Is jouw kind wel toe aan wat meer uitdaging? Je kan de knikkertoren ook inzetten bij het maken van een grotere knikkerbaan. Door op de boden een plankje te leggen (net zo hoog als de rand) rolt de knikker door. Daarna kan je weer een nieuw element van een andere knikkerbaan toevoegen bijvoorbeeld. Wij vinden het bijvoorbeeld zelf heel leuk om knikkerbanen te maken met verschillende elementen en producten. Het is zo leuk om te zien wat je er allemaal mee kan doen. Je kan vaak veel meer met een product dan dat men denkt.

Wij zijn in ieder geval een enorme fan van deze "Magic Wood Marble Tree" en ik moet ook zeggen dat wanneer er een vriendje of vriendinnetje van één van mijn kinderen hier thuis komt spelen, is dat vaak het eerste waar zij mee gaan spelen. Een echte aanrader dus!

Geschreven door:  @huis.vol.geluk

» Kinder Wonderland «

✨open-end speelgoed ✨wollen kinderkleding ✨educatief speelgoed ✨barnsteen

Gratis bezorging

vanaf € 40,-

Feestelijk ingepakt

voor elke gelegenheid

Vandaag besteld

morgen in huis