Meteen naar de content

Volg ons!

Klanten waarderen ons met een 9.1👌

Vanaf € 40,- gratis verzending

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Top 10 speelgoed voor een kind van 2 jaar

Twee jaar oud en vol leven, ontdekkingen en nieuwsgierigheid. Het is een tijd van verwondering en groei. Je peuter dartelt vrolijk rond, en naast leren stappen, kan hij nu ook springen, rennen en dansen. Maar wat misschien nog wel het meest opvalt, is de ontluikende taal. Jawel, ze beginnen zich volop uit te drukken en ze weten precies wat ze willen. Elke dag breiden ze hun woordenschat uit. Ze zijn nieuwsgierig en willen graag nieuwe dingen ontdekken. Laten we ze spelenderwijs uitdagen!

Bij Kinderwonderland begrijpen we dat elk kind uniek is, en we hebben met zorg onze top 10 favoriete speelgoedstukken voor 2-jarige peuters samengesteld.  

1. Laat de fantasie de vrije loop met rollenspellen en verbeelding

poppenhuis

  Peuters zijn vaak grote fans van hun ouders en andere volwassen vertrouwenspersonen. Ze willen niets liever dan kopiëren wat ze zien. Spelletjes die te maken hebben met 'doen alsof' zijn een schot in de roos. Denk aan een keukentje met toebehoren, een poppenhuis, een winkeltje of een werkbank. We moedigen je aan om buiten de klassieke rollenpatronen te denken. Bekijk hier al onze poppenhuizen of alles wat je nodig hebt voor uren lang rollenspel vermaak.

   

  2. Duik in de wereld van boeken

  Boeken zijn er voor elke leeftijd, ook voor 2-jarigen. Kinderwonderland biedt een prachtige selectie voorleesboeken en boekenseries met herkenbare personages en thema's. De mooiste kinderboeken die passen bij natuurlijk ouderschap, zonder straffen en belonen. Met mooie, lieve verhalen.

   

  3. Knikkerbaan vol avontuur

  haba knikkerbaan

  Herinner je je nog de knikkerbanen van vroeger? Kinderwonderland heeft knikkerbanen van Haba die speciaal zijn ontworpen voor jonge kinderen. Deze knikkers zijn groter en veilig voor peuters, en ze zorgen voor urenlang speelplezier.

  4. Creatief bezig zijn met tekenen en knutselen

  Creativiteit kent geen leeftijdslimieten! Tekenen, schilderen en boetseren zijn geweldige activiteiten om de creativiteit te stimuleren. Kwalitatief materiaal is essentieel, en Kinderwonderland heeft een scala aan creatief speelgoed en knutselen voor peuters.

  5. Oplossen met puzzels

  Puzzels zijn niet alleen leuk, maar ook goed voor de fijne motoriek en het zelfvertrouwen van je kind. Het is belangrijk om de juiste puzzel te kiezen, die past bij de vaardigheden van je kind. Kinderwonderland heeft een prachtige selectie puzzels voor peuters!

  6. Gezelschapsspellen voor quality time

  Gezelschapsspelletjes kunnen al vroeg worden geïntroduceerd. Samen spelen is niet alleen leuk, maar het versterkt ook de band tussen jou en je kind. Het leert ze logisch denken, concentreren en traint hun geheugen. Kinderwonderland heeft een speciale reeks "Mijn eerste spellen" van Haba, ideaal voor kinderen vanaf 2 jaar. Bekijk alle spellen voor kinderen

   

  7. Bevorder zelfstandigheid met Montessori

  De Montessori-opvoedvisie draait om het stimuleren van zelfstandigheid. Bij Montessori draait het niet echt om speelgoed, maar eerder om kindvriendelijke gebruiksvoorwerpen waarmee ze echt aan de slag kunnen. Een wasstation om zichzelf klaar te maken, een houten mes om veilig eten te snijden, en lage, open kasten waarin spullen toegankelijk zijn voor je kind. Kinderwonderland biedt een mooie selectie Montessori-producten aan die je kunt ontdekken! Ontdek hier het Montessori-aanbod van Kinder Wonderland! Nieuwsgierig? Bekijk hier alle speelgoed filosofieën

  8. Ontdek Open Einde speelgoed

  Open Einde speelgoed is eigenlijk speelgoed zonder vastgelegd patroon. Het is dus naar eigen inzicht van het kind te gebruiken en perfect voor de onbegrensde fantasie van je peuter. Dit speelgoed daagt hen uit om op verschillende manieren te spelen en te creëren. Kinderwonderland heeft diverse opties, zoals regenbogen van Grimm's, sensorisch speelgoed van Pagalou, speelgoeddiertjes van Ostheimer en nog veel meer. Bekijk hier alles van Open Einde Speelgoed.

  9. Bouwen en creëren met blokkensets

  Bouwen en construeren zijn fascinerende activiteiten voor je peuter. Kinderwonderland biedt blokkensets aan die je kindje stimuleren om ruimtelijk inzicht en concentratie te ontwikkelen. Bovendien zijn ze ecologisch verantwoord! Bekijk hier onze categorie Houten blokken.

  10. Stimuleer de fijne motoriek

  De fijne motoriek van je peuter blijft zich ontwikkelen. Eenvoudige rijgspelletjes, opsteekspelletjes en speelgoed om te schroeven zijn allemaal geweldige keuzes. Zorg er wel voor dat de onderdelen groot genoeg zijn, aangezien peuters nog steeds de neiging hebben om van alles in hun mond te stoppen. Veiligheid staat voorop.

  Natuurlijk is er nog veel meer leuks voor een 2-jarige. Ontdek ons complete assortiment speelgoed voor kinderen van 2 tot 3 jaar op Kinderwonderland.nl.


  » Kinder Wonderland «

  ✨open-end speelgoed ✨wollen kinderkleding ✨educatief speelgoed ✨barnsteen

  Gratis bezorging

  vanaf € 40,-

  Feestelijk ingepakt

  voor elke gelegenheid

  Vandaag besteld

  morgen in huis