Altijd gratis feestelijk ingepakt!

Lifefactory


Lifefactory is een Amerikaans bedrijf dat is opgericht in 2007 door Pam Marcus (fysiotherapeut en voedingsdeskundige) en Daren Joy (designer). Een gouden combinatie want hun doel was een lijn van babyflessen te produceren die zowel 100% veilig en verantwoord zouden zijn, maar ook op design-gebied niks te wensen over zouden laten. Een doel dat is bereikt, en eigenlijk ver voorbijgestreefd is aangezien de tegenwoordige collectie van Lifefactory uit veel meer bestaat dan alleen baby-lijn!

Glazen babyflessen van Lifefactory

De glazen babyflessen van Lifefactory zijn de eerste producten die op de markt kwamen van dit merk. De flessen zijn volledig gemaakt van glas en bevatten een siliconen beschermhoes. De keuze voor glas lijkt misschien in eerste instantie gezien de breekbaarheid niet erg logisch voor baby- en kinderproducten, maar de gezondheidsvoordelen én het feit dat Daren Joy met een geweldige (functionele) siliconen hoes voor om de glazen flessen kwam maken de keuze voor glas zelfs logisch!  

Glazen Lifefactory drinkflessen: goed voor het milieu

Het feit dat de drinkflessen van Lifefactory gemaakt worden van glas maakt het hele milieuvriendelijke flessen. Glas is immers volledig recyclebaar en daarnaast heeft onze aarde zo’n enorme hoeveelheid glas dat hiermee is gekozen voor een materiaal dat in overvloed aanwezig is. De drinkflessen worden zowel in Europa als in Amerika op een betrouwbare manier geproduceerd, met enorme eisen aan de kwaliteit van het product.

Waarom glas zo’n goede keuze is voor baby’s en kinderen

De keuze voor een glazen baby- of peuterfles is met het oog op het mogelijk lekken van chemische stoffen (als BPA) een hele veilige: er kunnen geen chemicaliën in de vloeistof lekken aangezien glas geen chemicaliën bevat. Glas is hygiënisch, neemt geen geuren of smaken op en is goed te reinigen. De flessen kunnen gewoon in de vaatwasser en de babyflessen kunnen daarnaast zelfs worden ingevroren (erg gemakkelijk om borstvoeding in te bewaren).

Lifefactory flessen worden beschermd door een vrolijk gekleurde siliconen hoes

De opvallende silconen hoes die om elke drinkfles zit wordt gemaakt van hoogwaardige medisch verantwoorde siliconen. Deze zijn eveneens vrij van chemische toevoegingen (als BPA/BPS) en daarmee volledig veilig. De hoezen beschermen het glas en zorgen ook voor extra grip zodat de fles niet snel uit je handen glipt.
De doppen van de Lifefactory flessen zijn gemaakt van polypropyleen (PP); dit is een veilig plasticsoort die vrij is van BPA/BPS en ftalaat (weekmakers). En daarmee dus ook veilig voor dagelijks gebruik.

Duurzaam: de Lifefactory babyfles verandert met je kind mee!

Het leuke van de Lifefactory flessen is dat ze niet alleen gebruikt kunnen worden voor je baby, maar met de aanschaf van andere doppen verandert de fles mee met je kind en kan deze naast babyfles ook gebruikt worden als tuitbeker, drinkbeker of zelfs als bewaarbakje/potje. Niet alleen verantwoord en handig, maar ook een heel lief idee dat je kindje een drinkfles mee naar school kan nemen waar het als baby de eerste voedingen uit heeft gedronken!

Lifefactory flessen ook voor volwassenen!

De tijd dat Lifefactory alleen stond voor verantwoorde glazen babyflessen is al lang voorbij. Tegenwoordig bestaat het assortiment ook uit een mooie collectie glazen drinkflessen voor volwassenen. Deze hebben een grotere inhoud en er is keuze uit verschillende doppen (en kleuren hoezen). Zo zit er altijd wel een perfecte match voor je tussen! Wij kunnen alles van Lifefactory leveren en hebben een groot gedeelte van de collectie op voorraad. Zit jouw favoriet er precies niet tussen, neem dan even contact met ons op! 

Weergave: Lijst /Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteer op: